Screeninger og prøver

Tolkning af screeningsresultater

Post by
Marcus Hemmingsen
Tolkning af screeningsresultater

Når dine elever arbejde med din screening/prøve, vil resultaterne kunne findes under den enkelte screening/prøve. Dine afviklede screeninger/prøver kan du altid finde under Mine screeninger.

Hver del i en screening/prøve kan give mellem 0 og 100 point. De 100 point fordeles på hvert spørgsmål. Dermed kan du bruge pointene til på en nem måde at sammenligne og vurdere elevernes besvarelser.

Screeninger i de forskellige sprogfag, AP og læsevejledningen er ikke ens, derfor skal du læse mere om den pågældende screening/prøve til det valgte fag for at få hjælp til at tolke resultaterne. Det kan du gøre ved at bruge de links, som bliver præsenteret nederst i denne guide.

Hvordan bedømmes eleverne?
Screenings- og prøvemodulet fungerer ligesom en eksamen/prøve. Eleverne mister ikke point ved at rette i deres svar undervejs i afviklingen, og modsat Minlærings øvrige øvelser trækker det ned i bedømmelsen, hvis eleven ikke besvarer et spørgsmål. Hvis eleven ikke besvarer et spørgsmål svarer det til, at de besvarer det forkert.

Se denne video for en komplet gennemgang af, hvordan du kan tolke og arbejde med screenings- og prøveresultater.

Tolkning af resultater i de forskellige fag

Vi har lavet målrettet guides til tolkning af af screeningsresultater i forskellige fag. Dem finder du på følgende sider:

→ Læsevejledningen i dansk
→ Almen sprogforståelse
→ Engelsk
→ Tysk
→ Dansk
→ Fransk