Almen Sprogforståelse

Sprogenes veje til HHX - Kom godt i gang i AP

Post by
Marcus Hemmingsen
Sprogenes veje til HHX - Kom godt i gang i AP

Foruden nedenstående introduktion til Sprogenes veje STX, vil følgende guides være relevant for dig som underviser i AP: 

Almen sprogforståelse på Minlæring giver eleverne sproglige analysefærdigheder og en sproglig bevidsthed. Materialet har til formål at skabe samspil mellem gymnasiets sprogfag, og det tager derfor udgangspunkt i problemstillinger og eksempler fra de sprog, eleverne møder i gymnasiet. ‍ ‍ 

Materialet giver først og fremmest en grundig indføring i sætningsanalyse med fokus på ét led ad gangen samt en overskuelig gennemgang af hver ordklasse understøttet af forklaringsvideoer og eksempler. Derudover præsenterer læremidlet også emner som europæisk sproghistorie, sociolingvistik, semantik, pragmatik, kommunikationsanalyse mv. 


Almen sprogforståelse på Minlæring er således et samlet læremiddel, der dækker fagets faglige indhold med tilhørende varierede træningsøvelser. Læremidlet indeholder desuden flere selvrettende tests: en startscreening, en midtvejstest og en afsluttende prøve. Startscreeningen og midtvejstesten giver underviseren et overblik over elevernes faglige niveau med henblik på at afdække indsatsområder i undervisningen. Den afsluttende prøve kan bruges som fagets afsluttende interne prøve.  Læs mere om screeningerne og prøverne til AP her.