Inspiration til undervisningen

Lav en test/prøve

Post by
Marcus Hemmingsen
Lav en test/prøve

Du kan sammensætte din egen målrettede test eller prøve ud fra øvelserne på Minlæring! Vi har på Minlæring udviklet en række færdige screeninger, men hvis du vil skræddersy din egen test, kan du udvælge de øvelser, som du vil teste eleverne i.

Testen kan sagtens basere sig på øvelser, som eleverne allerede tidligere har løst i undervisningen, og eleverne får ikke mulighed for at få feedback og rettet sit arbejde, som de almindeligvis får i arbejdet med øvelserne.

Som en evaluerende prøve, der skal virke som rettesnor for eventuelle indsatsområder for klassen eller enkelte elever, kan en sådan skræddersyet test derfor være et smart værktøj, som ikke kræver meget tid hverken at oprette eller rette, da øvelserne for størstedelens vedkommende vil være selvrettende.

Du opretter testen ved at bruge lektiemodulet. Ved at anvende lektiemodulen kan du minutiøst udvælge netop de øvelser, testen skal indeholde, hvorefter du vælger et start- og sluttidspunkt for testen (”offentliggørelse” og ”afleveringsfrist”). Endelig vælger du undervejs i oprettelsen af lektien, at feedback til eleverne ikke skal vises.

Når eleverne har besvaret testen, får du en opsamlende rapport på ”lektien”. Her kan du se, hvordan eleverne har klaret sig. Særligt fanen ”Alle resultater” er interessant for dig, da du her får et komplet visuelt overblik over testens resultat. Se eventuelt også guiden om fif til det videre arbejde med elevernes resultater.