Inspiration til undervisningen

Målret undervisningen klassens styrker og svagheder

Post by
Marcus Hemmingsen
Målret undervisningen klassens styrker og svagheder

Minlæring kan give dig smarte muligheder i en traditionel undervisning, hvor du lader eleverne arbejde med et givent sprogligt område. Du kan hurtigt og nemt identificere klassens styrker og svagheder, da Minlæring løbende gemmer elevernes besvarelser. Besvarelserne kan præsenteres på en overskuelig måde, så du dermed kan målrette undervisningen efter klassens eller den enkelte elevs behov.

Lad eleverne arbejde i klassen eller hjemmefra som en lektie og brug Minlærings resultatmodul som et hurtigt og tidsbesparende værktøj, når du har behov for at se, hvordan dine elever har klaret sig.

Øvelsesrapporten er farvelagt som et trafiklys. Grøn farve betyder, at eleven har svaret korrekt i første forsøg (maksimumpoint). Gul farveviser, at eleven har svaret korrekt, men har brugt mere end ét forsøg. Rød farve viser, at eleven ikke har været i stand til at svare korrekt (0 point).

TIP. Hver øvelse kan give 100 point, og disse point fordeles på øvelsens spørgsmål. Hver gang eleven svarer forkert, halveres det antal point, eleven kan opnå ved at besvare spørgsmålet korrekt. 

De overordnede tal kan give dig et indtryk af elevernes samlede arbejde, hvis du fx ønsker at evaluere arbejdet efter længere tid eller op til en individuel elevevaluering. Men i den daglige undervisning vil det som oftest være mere relevant at se elevernes konkrete arbejde til bestemte øvelser.

Du kan se elevernes arbejde til bestemte øvelser ved at klikke dig ind på holdet under fanen "Hold" i topmenuen, hvorefter du klikker dig ind i de bøger, opgavesæt eller lign., du ønsker at se resultaterne for.

Øvelsesrapporterne giver dig et komplet indblik i dine elevers arbejde med en enkelt øvelse. I en tabel indsættes elevernes resultater med elevernes navne i rækkerne og elevernes svar til de enkelte spørgsmål i kolonnerne (se billedet ovenfor). Du kan altid klikke på de enkelte elevers svar for at se, hvad de konkret er blevet spurgt om, og hvad de har svaret.

Øvelsesrapporten kan være et stærkt værktøj til at se, om der er nogle generelle tendenser i klassen; er der nogle spørgsmål, som særligt volder eleverne problemer og dermed kræver en grundig gennemgang?

TIP. Brug rækken ”Gennemsnit” til at se elevernes gennemsnitlige pointscore for hvert spørgsmål. På den måde kan du hurtigt se, hvilke spørgsmål der volder eleverne problemer.

Du kan altid se spørgsmålstekst, øvelsesvejledning, svarmuligheder, facit samt elevernes konkrete besvarelse ved at klikke på de forskellige elementer og farvede prikker i rapporten. Dermed har du alting samlet i ét billede.

Resultaterne opdateres hele tiden! Du har derfor i den daglige undervisning mulighed for at bruge resultaterne allerede live, dvs. undervejs i en lektion til at følge op på elevernes arbejde fx ift. at gennemgå udvalgte spørgsmål på klassen, fremhæve gode elevbesvarelser eller diskutere elevernes løsninger.

Hvis du eksempelvis ønsker at fremhæve en konkret elevs besvarelse til en ”skriv selv”-øvelse, kan du finde besvarelsen ved klikke på den farvede prik i øvelsesrapporten.