Inspiration til undervisningen

Eksamensopgave som skriftlig aflevering

Post by
Marcus Hemmingsen
Eksamensopgave som skriftlig aflevering

Minlærings interaktive eksamensopgaver (”delprøve 1”) lader dine elever arbejde i opgavesæt baseret på officielle eksamensopgaver.

Opgaverne giver øjeblikkelig og udtømmende feedback, så eleverne ikke alene får at vide, om de har svaret rigtigt eller forkert, men også forstår hvorfor og hvordan opgaverne skal besvares. Ved at præsentere eleverne for modelbesvarelser og løsningsforslag (når de selv har prøvet at besvare opgaverne) samt ved at præsentere dig som underviser for elevernes arbejde i overskuelige rapporter, får du et stærkt værktøj, som er oplagt at benytte som en skriftlig aflevering.

Eksamensopgaverne er nemlig velegnede som delvist selvrettende skriftlige afleveringer, da eleverne får rettet 90 % af eksamensopgaven, imens eleverne modtager feedback i form af fif og løsningsforslag ved frie tekstøvelser såsom, når der skal skrives en e-mail eller foretages en stilistisk analyse. Dermed kan du som underviser fokusere på elevernes besvarelser til de frie tekstøvelser i din evaluering af den skriftlige aflevering.

Opret med fordel eksamensopgaven som en lektie, da eleverne dermed får præsenteret eksamensopgaven direkte på deres forsider på Minlæring, samtidig med at du får en målrettet rapport over elevernes arbejde til eksamensopgaven. Her kan du nemt se, hvem der har afleveret og hvordan de har klaret sig (se mere om rapporterne her). 

Når du opretter eksamensopgaven som en lektie, kan du også slå opgavernes feedback fra! Så kan eleverne ikke se, om de har svaret rigtigt eller forkert, ligesom de ikke modtager svarvejledninger undervejs i arbejdet. På den måde kan du få et mere direkte indtryk af elevernes færdigheder og arbejde med eksamensopgaverne, da de ikke får hjælp af Minlæring undervejs. Når du har gennemset elevernes arbejde og eventuelt givet dem feedback (og/eller en karakter), kan du frigive Minlærings feedback, så eleverne også kan se, hvordan de har klaret sig hver især.

TIP. Hvis du opretter eksamensopgaven som en lektie, kan du via lektieoverblikket også klikke dig ind i en given elevs besvarelse og her folde alle spørgsmål ud med ét klik, så du lettere kan gennemse elevens eksamensbesvarelse. Du kan endda også give eleverne direkte feedback ved at skrive en kommentar til elevens besvarelse. Eleverne får en notifikation på Minlæring, når du har givet dem feedback på lektien.

Eksempel på eksamensopgave i engelsk.