Spansk

Kom godt i gang i spansk

Post by
Marcus Hemmingsen
Kom godt i gang i spansk

Nedenfor kan du læse om alle vores muligheder i spansk – og udover dette kan vi i høj grad anbefale dig følgende guides ift. at komme godt fra start med din brug af Minlæring i din spanskundervisning:

Digitale grammatikker

Med vores digitale grammatikker SPANSKGRAM og SPANSKGRAM Basis har du et komplet grammatiksystem på gymnasialt niveau med fokus på emner, som er udfordrende for danske elever, og som kan erstatte alle digitale såvel fysiske grammatikker, øvelsesplatforme mv. Emnerne forklares i tekst og animerede videoer og giver eleverne mulighed for at træne i hundredvis af interaktive øvelser, der giver øjeblikkelig feedback.

Læs mere om de konkrete grammatikker, progressionsplaner og find inspiration til anvendelsen i din undervisning:

Guide til SPANSKGRAM - Grundgrammatik
Guide til SPANSKGRAM Basis - Basisgrammatik

Selvrettende digitale eksamensopgaver

Under punktet Opgavesæt har I adgang til digitale eksamensopgaver baseret på tidligere års officielle eksamenssæt. Eksamensopgaverne er forsynet med løsningsforslag og fif, så eleverne får støtte og hjælp undervejs. Du kan dog også slå feedbacken fra og bruge dem som skriftlige afleveringer eller tests. Dertil indeholder alle nye eksamensopgaver også et oplæg til den skriftlige del, så du kan benytte begge dele som en aflevering eller test.

Gå til eksamensopgaverne i spansk
Guide til karaktergivning med eksamensopgaverne

Screeninger til spansk

Med screeningerne til spansk har I adgang til tre screeninger målrettet hhv. 1., 2. og 3. g. Alle screeningerne tester læse- og lytteforståelse samt ordforråd, men derudover er emnerne i hver screening udvalgt for at afspejle undervisningen på hvert klassetrin bedst muligt. Vi anbefaler at screene eleverne midtvejs i forløbet hvert år. Den løbende brug af screeninger i spansk giver eleverne en klar oversigt over deres individuelle styrker og svagheder, og samtidig får læreren et godt indblik i elevernes sproglige udvikling. Klassens screeningsresultater kan bruges som et godt udgangspunkt for at planlægge indsatsområder i undervisningen, og de individuelle resultater kan også understøtte en evt. standpunktskaraktergivning.

Gå til screeningerne i spansk
Guide til oprettelse af screeninger