Inspiration til undervisningen

Eksamenstræning i eksamensopgaver

Post by
Marcus Hemmingsen
Eksamenstræning i eksamensopgaver

Vi har udviklet en lang række interaktive eksamensopgaver baseret på de officielle sæt (”delprøve 1”). Eksamensopgaverne giver eleverne en unik mulighed for at arbejde med de øvelsestyper, de vil møde til en skriftlig eksamen.

Eksamensopgaverne er oplagte som individuel træning, da eleverne undervejs i arbejdet får omfattende feedback, herunder løsningsforslag, hvor de får inspiration til, hvordan de forskellige opgavetyper, analyser mv. kan besvares. Ved at blive præsenteret for modelbesvarelser (efter eleverne selv har prøvet at besvare opgaverne), vil de få mulighed for at se, hvordan de forskellige opgavetyper kan besvares.

Du kan som underviser også med fordel gennemgå Minlærings modelbesvarelser med eleverne som oplæg til diskussion på klassen om kravene til eksamenens opgavetyper.

Som led i feedbacken til eleverne vil der desuden også være relevante henvisninger, så eksamensopgaverne også kan bruges til repetition af den nødvendige grammatik. På den måde kan eleverne med udgangspunkt i arbejdet med eksamensopgaverne gense videoer og løse relevante øvelser.

Du kan løbende følge med i elevernes arbejde, så du derved også kan følge op på elevernes arbejde. Derfor er eksamensopgaverne også oplagte at bruge som egentlige skriftlige afleveringer.

Eksempel på eksamensopgave i spansk.