Kom godt i gang med Fejlretter

Skrevet af Minlæring
Opdateret 5 dage siden

Fejlretter giver dig som underviser en unik mulighed for at arbejde funktionelt med Minlærings grammatik. Din feedback i elevernes afleveringer kobles sammen med grammatikkerne på Minlæring, så eleverne kan gå direkte fra de skriftlige afleveringer til relevante øvelser, videoer eller tekstafsnit. Dermed kan eleverne også arbejde med grammatikken ud fra eget skriftligt arbejde, hvor de ser grammatikken i en sproglig sammenhæng.

Rent praktisk er Fejlretter et tilføjelsesprogram til Word. Når først programmet er installeret, kan du altid bruge programmet i dit rettearbejde i Word.

Installation af Fejlretter
Bruger du Word 2016 (Office 365), skal du åbne dit Word (dvs. åbne et tomt dokument). Vælg nu fanen ”Indsæt”. Klik på ”Butik” og find Fejlretter i Microsofts Butik. Klik på ”Tilføj”, når du har fundet Fejlretter. Fejlretter vil nu være en del af dine tilføjelsesprogrammeri Word. Første gang du åbner Fejlretter i dit Word, skal du logge ind. Brug adgangsoplysningerne, du fik tilsendt (mail og kodeord), da du blev oprettet på Minlæring.

Bruger du en ældre udgave af Word, kan du finde hjælp til at installere Fejlretter på her.

Hvad kan du med Fejlretter?
Det kan være tidskrævende at give god, fokuseret og grundig feedback til elevernes skriftlige arbejde. Fejlretter søger derfor også at minimere den tid, det tager at rette opgaver. Dette sker bl.a. ved at systematisere rettelserne, så kommentarer kan genbruges.

Der er mange forskellige måder at rette opgaver på med Fejlretter, men programmet tilstræber grundlæggende at opnå to overordnede mål — dels et øget læringsudbytte for eleven, dels et minimeret tidsforbrug for underviseren i selve retteprocessen.