Oprettelse af lektier

Skrevet af Minlæring
Opdateret 1 år siden

Med brug af lektiemodulet kan du få det fulde udbytte af adgangen til læremidlerne og øvelsesmaterialet på Minlæring.

Med Lektier  kan du fremhæve og tilpasse det indhold, eleverne skal arbejde med, ligesom du kan frigive lektier, som udelukkende indeholder øvelser eller adaptive lektier, som individuelt tilpasser sig den enkelt elevs niveau.

Se denne video for en kort introduktion til Lektier på Minlæring:Oprettelse af lektier til Bøger

Du kan vælge at frigive lektier til Bøger. Denne type lektie er optimal at anvende, hvis du som underviser ønsker at arbejde med de respektive bøger i din undervisning – dvs. ønsker, at elverne skal arbejde med bøgernes afsnit (tekst, videoer og øvelser). 

I denne video gennemgås, hvordan du opretter lektier til bøger:

Oprettelse af lektier til Opgavesæt (eksamensopgaver)

Ønsker du som underviser at arbejde med en eksamensopgave i din undervisning enten som træning eller en prøve, kan du oprette en eksamensopgave som lektie. Med lektiemodulet har du bl.a. mulighed for at skjule feedback, såfremt du ønsker at arbejde med eksamensopgaven som en selvrettende aflevering eller prøve.

I videoen gennemgås, hvordan du opretter eksamensopgaver som lektie: 


Oprettelse af lektier til Øvelser

Som underviser kan du oprette en lektie der udelukkende indeholder øvelser. Denne form for lektie er optimal, hvis du som underviser kun ønsker at arbejde med Minlærings øvelser – og derfor ikke ønsker at præsentere eleverne for tekstafsnit mv. i lektien. Med denne type lektie kan I arbejde med øvelser på forskellige niveauer, inden for relevante temaer, på tværs af områder mv.

Se denne video for en komplet gennemgang af, hvordan du frigiver lektier, som udelukkende indeholder øvelser:

Oprettelse af adaptive lektier

Ønsker du som underviser at frigive lektier, som individuelt tilpasser sig den enkelte elevs niveau og arbejde, skal du anvende Adaptive øvelser. Med vores adaptive øvelser kan du frigive en lektie inden for et grammatisk område, som i løbet af lektien vil præsentere eleven for dels sværere og dels lettere øvelser afhængigt af den enkelte elevs besvarelser.

Se denne video for en komplet gennemgang af oprettelsen af en adaptiv lektie:

Fik du svar på det du søgte?