Inspiration til undervisningen

Tilgå grammatik fra kommunikativt behov

Marcus Hemmingsen
Tilgå grammatik fra kommunikativt behov

Som noget nyt tilbyder Minlæring, at din undervisning kan tage udgangspunkt i kommunikative handlinger frem for grammatiske former – læremidlerne er således inddelt efter pragmatisk og semantisk funktion snarere end grammatisk funktion!

Dermed kan du afprøve en alternativ tilgang til arbejdet med sprog og grammatik baseret på elevens kommunikative behov.

Der er tale om overskrifter såsom ”Stil spørgsmål”, ”Tal om ting, du ejer”, ”Henvis til personer eller ting”, ”Udtryk ønskelighed eller sandsynlighed” m.fl., og du finder alle disse alternative ”indholdsfortegnelser” under lærerguiden til hver bog.

Se eksempel på en sådan guide ("Sådan bruger du sproget") i engelsk her.

På den måde kan eleverne tilgå grammatikken som et alternativt opslagsværk med udgangspunkt i det konkrete sproglige behov, eleven har og derigennem arbejde og tillære sig grammatikken.