Sikkerhed

Rettigheder og ophavsret

Post by
Marcus Hemmingsen
Rettigheder og ophavsret

Minlæring ejer som udgangspunkt det indhold, du finder på vores hjemmesider og i vores læremidler. Det gælder ophavsret til fx tekst, billeder og videoer.

Indholdet er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Ophavsretsloven sikrer automatisk beskyttelse af værker, dvs. Minlærings tekster, billeder, videoer mv.

Det er derfor ikke tilladt at kopiere hele eller dele af hjemmesidens indhold uden tilladelse.

Når Minlæring benytter indhold, vi ikke selv har ophavsretten til, sørger vi for at overholde ophavsmandens ideelle rettigheder samt enerettigheder. Det indebærer en erhvervelse af tilladelse til tilgængeliggørelse af indholdet samt passende kreditering og beskyttelse af ophavsmandens værk mod uønskværdig  eller krænkende redigering eller ændring.

Rettigheder til tekster, billeder mv., som Minlæring ikke selv har produceret

Vi anvender på vores hjemmesidetekster, billeder, videoer mv., som vi ikke selv har produceret. I de tilfælde sørger vi på forhånd enten at sikre, at ophavsretten er udløbet, at indhente fornødne tilladelser eller at erhverve retten til brug af pågældende materiale. Bemærk derfor, at selvom Minlæring ikke har produceret sådant indhold, vil det ikke nødvendigvis være lovligt for tredjemand at anvende indholdet uden for Minlæring ved fx at kopiere tekst eller billeder til egne undervisningsforløb. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt noget indhold, Minlæring ikke selv har produceret, er lovligt at bruge uden for Minlæring, fx i undervisningsmateriale, så kontakt os gerne på rettigheder@minlaering.dk.

Vi sørger som nævnt ligeledes for at kreditere ophavsmand. Du kan bl.a. finde angivelse af ophavsmand i alle relevante øvelser ved at føre musen over kilden i øverste højre hjørne af Minlærings øvelser.

Rettigheder til videoer, som Minlæring ikke selv har produceret

Minlæring anvender indlejrede videoer fra fx Youtube og Vimeo. Ved at indlejre videoerne følger vi for udbyderen gældende retningslinjer og vilkår.

Det er et krav og en faldgrube ved indlejrede videoer, at vedkommende, der uploader videoen, har sikret sig de fulde ophavsrettigheder til alt indholdet i videoen. Vi udfører en grundig kontrol af dette, og vi har automatiseret kontrol for at opspore "døde videoer", men nogle gange er der alligevel videoer, der pludselig har ændret sit indhold, er blevet slettet eller indeholder krænkende udtalelser eller lignende. Hvis du støder på en sådan video, vil vi sætte stor pris på at blive gjort opmærksom på dette, fx ved kontakt på rettigheder@minlaering.dk.

Links til eksterne hjemmesider

Minlæring linker nogle gange til eksterne sider. Ligesom ved indlejrede videoer er det et krav og en faldgrube, at vedkommende, der uploader hjemmesidens indhold, har sikret sig de fulde ophavsrettigheder til alt indholdet på hjemmesiden. Vi udfører en grundig kontrol af dette, og vi har automatiseret processen med at finde "døde links", men nogle gange er der alligevel sider, der fx pludselig har ændret sit indhold, har skiftet adresse eller indeholder krænkende indhold eller lignende. Hvis du støder på et sådant link, vil vi sætte stor pris på at blive gjort opmærksom på dette, fx ved kontakt på rettigheder@minlaering.dk.