Det korte svar er ja.
Uanset om dine elever følger 2013-læreplanen eller 2017-læreplanen er det tilladt at bruge Minlæring under prøver.
Der er som udgangspunkt ikke internetadgang til eksaminer for elever på 2017-læreplanen. Men digitale læremidler, som eleverne har brugt i undervisningen og som fremgår af undervisningsbeskrivelsen, er tilladt. Eleverne kan derfor problemfrit anvende Minlæring under eksaminer, såfremt dette er gældende.
Dette fremgår af redegørelser udgivet af fagkonsulenter, der repræsenterer hhx, htx, eux, hf og stx. Det fremgår desuden af bekendtgørelse om visse regler om prøver og eksamen i de gymnasiale uddannelser.
Det er iflg. bekendtgørelsen et krav, at de digitale læremidler ikke må kunne opbevares lokalt. Det er ikke muligt at downloade Minlærings indhold med alle dets funktioner og muligheder.
Det er ikke tilladt at anvende interaktive værktøjer, som kan ændre på elevernes input såsom Google Translate, Grammarly, verbebøjere eller lignende. Denne form for funktionalitet tilbyder Minlæring ikke.
Minlæring anvender ikke længere eksterne ressourcer og eksterne links, så der skal ikke lukkes for enkelte dele af Minlæring ved brug til eksamen.
Det er i sidste ende den enkelte skole, der beslutter hvordan eksaminerne afvikles mhp. at undgå, at elever kan tilgå ikke-tilladte hjælpemidler. Såfremt skolen ønsker at lukke ned for al netforbindelse under prøver for i stedet at tillade udvalgte hjemmesider, hjælper vi meget gerne med at sende relevant information, der gør, at kun Minlærings relevante sider tillades.
Vi anbefaler generelt ikke, at man styrer adgangen via IP-adresser, da disse er dynamiske. I stedet skal relevante domæner tillades.
Kontakt os blot på support@minlaering.dk, såfremt du har spørgsmål eller brug for hjælp i den forbindelse.