Inspiration til undervisningen

Individuel træning

Post by
Marcus Hemmingsen
Individuel træning

Når eleverne arbejder selvstændigt i Minlærings øvelser, får de omfattende støtte, feedback og hjælp. Alle øvelser har en indbygget progression, som lader eleverne arbejde i øvelser med tiltagende sværhedsgrad. Øvelser på et højere taksonomisk niveau og i mere udfordrende tekster eller videoer er markeret med en blå eller rød farve. Eleverne kan derfor starte i lettere øvelser (markeret med grøn farve) og arbejde sig videre gennem sværere øvelser.

Eleverne får med det samme at vide, om de har svaret rigtigt eller forkert og deres læring stilladseres, så de efter hver besvarelse får en hjælpendeforklaring, der fortæller eleverne hvorfor de svarede rigtigt eller forkert. Dermed støttes eleverne undervejs, så de kan bevæge sig videre i sværerespørgsmål og øvelser.

De varierede øvelser og sværhedsgrader gør det også nemt at differentiere undervisningen og øvelserne tilsigter så vidt muligt træning i både receptive og produktive færdigheder (læse, lytte, tale og skrive).

Ved at give eleverne eksplicit og øjeblikkelig feedback, bliver de også gjort opmærksomme på egne styrker og svagheder, så de på egen hånd kan søge hjælp, enten hos underviseren, hos klassekammerater eller ved at genlæse/få oplæst Minlærings tekstafsnit, ligesom de har mulighed for at se tilknyttede animerede forklaringsvideoer, som på 1-2 minutter præsenterer eleverne for den væsentligste grammatik i et afsnit. Hvert afsnit på Minlæring lader derfor i høj grad eleven arbejde selvstændigt med det givne sproglige område.